Závitky ze pstruha plněné žampiony

40min

Příprava pokrmu

Filety ze pstruha necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme. Na másle osmahneme cibulku, přidáme část žampionů pokrájených nadrobno a dochutíme petrželkou. Z fi letů pstruha vytvoříme závitek, který naplníme žampionovou směsí. Spojíme špejlí, vložíme do pekáčku a pečeme na másle v troubě předehřáté na 160° C cca 20-30 minut.

Zbytek žampionů orestujeme s cibulkou na másle, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a zalijeme smetanou. Krátce povaříme a do mírně vychladlé omáčky vsypeme nakrájená rajčata.

Ryby servírujeme s omáčkou a čerstvou bagetou.

suroviny

  • 400 g Pstruha – filetu s kůží Nowaco
  • 350 g Žampionů krájených Nowaco
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • smetana na vaření
  • 3-4 lžíce másla
  • šalvěj
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Produkty použité v tomto receptu

Žampiony krájené plátky 350 g

Filety ze pstruha s kůží ASC 400 g