Zapečený losos s granátovým jablkem, fenyklem a pomerančem

kategorie:

30min

Příprava pokrmu

Lososa Nowaco rozmrazíme, dáme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme a opepříme.
V hrnci smícháme šťávu z granátového jablka, cukr, pomerančovou šťávu a kůru a svaříme do konzistence sirupu. Tímto sirupem potřeme lososa Nowaco a pečeme v předehřáté troubě při 150 °C cca 30–35 minut. V misce smícháme olivový olej, sůl, pepř, 2 lžíce sirupu a citronovou šťávu. Salát little gem a radicchio rozebereme na listy, fenykl nakrájíme na tenké plátky, cherry rajčata rozpůlíme, ředkvičky nakrájíme na čtvrtiny a jarní cibulku nakrájíme na větší kusy. Salát smícháme s dresinkem a granátovými zrníčky. Servírujeme s upečeným lososem.

suroviny

  • Na 2 porce
  • 1 balená filet lososa Nowaco
  • sůl, pepř
  • 2 hrnky šťávy z granátového jablka
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/4 hrnku pomerančové šťávy
  • kůra z jednoho pomeranče
  • hrst granátových zrníček
  • hrst jarní cibulky
  • 1 větší fenykl
  • 2 saláty little gem
  • 1 salát radicchio
  • hrst cherry rajčat
  • 4 ředkvičky
  • 5 lžic olivového oleje
  • lžíce citronové šťávy

Produkty použité v tomto receptu

Losos Gorbuša MSC 500 g