Zapečené filety z mořské štiky s jižním kořením a jarním chřestovým salátem

35min

Příprava pokrmu

V misce smícháme sušený česnek, cibulku, papriku, římský kmín, tymián, chilli, lžičku soli a špetku pepře. Filety z mořské štiky Nowaco potřeme olivovým olejem a posypeme připraveným jižním kořením.

Odlomíme dřevnaté konce chřestu, oloupeme ho a pomocí škrabky uděláme hobliny. Čekanku rozebereme na listy, ředkvičky pokrájíme na tenké plátky, cherry rajčata na čtvrtky, salát na středně velké kousky. V misce smícháme zbylý olivový olej, šťávu z pomeranče a citronu, moučkový cukr a špetku soli. Do dresinku vložíme zeleninu a pořádně promícháme.

Na talíř položíme rybu a vedle salát.

suroviny

  • Na dvě porce:
  • 1 balení filety z mořské štiky Nowaco
  • 100 g zeleninové směsi Lečo Nowaco
  • 6 ks zeleného chřestu
  • 4 ředkvičky
  • hrst cherry rajčat
  • půlka červené čekanky
  • 2 hrsti oblíbeného salátu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • šťáva z půlky pomeranče
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušené cibulky
  • 0,5 lžičky římského kmínu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • špetka chilli
  • sůl
  • pepř

Produkty použité v tomto receptu

Filety z mořské štiky Premium 350 g

Lečo 350 g