Zapečené filé NOWACO s čedarovým bešamelem, podávané s chlebovou drobenkou a naloženou zeleninou

kategorie:

50min

Příprava pokrmu

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka.

V hrnci vaříme vodu, přidáme vinný ocet, cukr, nové koření, špetku soli a na mírném plameni vaříme do rozpuštění cukru. Do mísy vložíme zeleninu, zalijeme horkým rozvarem a necháme marinovat.

Slaninu nakrájíme najemno a nasucho opečeme na pánvi. Přidáme nakrájený chleba a restujeme na mírném plameni 3 minuty. Vložíme do mixéru a drtíme najemno.

Na bešamel v hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání přiléváme mléko. Dochutíme solí a muškátovým oříškem. Po mírném zchladnutí přidáme nakrájený čedar a necháme povolit.

Do pekáče vyskládáme brambory, nahoru položíme filé a vše přelijeme bešamelem.

Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 7 minut.

Hotové filé zasypeme drobenkou a podáváme s marinovanou zeleninou.

suroviny

  • 300 g filé Nowaco
  • 100 g čedaru
  • 500 ml mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 2 krajíce čerstvého chleba (pokrájeného na kostičky)
  • 1 balení Zámecké zeleninové směsi Nowaco
  • 100 ml vinného octa
  • 50 g cukru
  • sůl
  • 3 kuličky nového koření
  • 100 ml vody
  • 50 g slaniny (nakrájené najemno)
  • 3 brambory
  • 1 cibule (nakrájená najemno)

Produkty použité v tomto receptu

Filé NOWACO