Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka.
V hrnci vaříme vodu, přidáme vinný ocet, cukr, nové koření, špetku soli a na mírném plameni vaříme do rozpuštění cukru. Do mísy vložíme zeleninu, zalijeme horkým rozvarem a necháme marinovat.
Slaninu nakrájíme najemno a nasucho opečeme na pánvi. Přidáme nakrájený chleba a restujeme na mírném plameni 3 minuty. Vložíme do mixéru a drtíme najemno.
Na bešamel v hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání přiléváme mléko. Dochutíme solí a muškátovým oříškem. Po mírném zchladnutí přidáme nakrájený čedar a necháme povolit.
Do pekáče vyskládáme brambory, nahoru položíme filé a vše přelijeme bešamelem.
Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 7 minut.
Hotové filé zasypeme drobenkou a podáváme s marinovanou zeleninou.
Bidfood Czech Republic s.r.o.
V Růžovém údolí 553
Kralupy nad Vltavou 278 01
IČ: 28234642
DIČ: CZ28234642