Vánoční rybí polévks z filé

kategorie:

1h30min

Příprava pokrmu

Filé z Aljašky vaříme v osolené vodě společně s novým kořením, černým pepřem, bobkovým listem, jednou mrkví, cibulí, celerem a jednou petrželí cca 15 minut. Po uvaření přecedíme. Na másle orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo a přihodíme k šalotce. Přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rybím vývarem, smetanou a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Povaříme cca 5 minut. Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme na plech a pečeme při 150 °C dozlatova na krutony do polévky..

suroviny

  • 4 porce, 90 minut
  • 400 g Nowaco Filé z Aljašky
  • 800 ml vody
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 šalotka
  • 2 bobkové listy
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • 1 rohlík
  • 1/4 celeru
  • 2 petržele
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 5 kuliček pepře
  • 100 ml smetany na vaření

Produkty použité v tomto receptu

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.