Vánoční pstruh na estragonu s bramborovým salátem

30min

Příprava pokrmu

Brambory uvaříme ve slupce. V míse smícháme ocet s hořčicí a šalotkou. Osolíme a opepříme. Po malých dávkách vmícháme olivový olej, estragon a pažitku. Mrkev a celer spaříme v osolené vodě a společně s ještě teplými bramborami přidáme do dresinku. Pečlivě promícháme a vložíme do lednice. Pstruha Nowaco osušíme a orestujeme na oleji kůží dolů. Rybu otočíme a polijeme ji máslem s estragonem. Osolíme a opepříme. Servírujeme s bramborovým salátem a ozdobené čerstvým estragonem.

suroviny

  • Na 2 porce:
  • 1 balení pstruha Nowaco
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • hrst estragonu + na ozdobu
  • hrst pažitky
  • sůl
  • pepř
  • 500 g salátových brambor
  • 2 lžíce vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • ½ lžíce hořčice
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce nakrájené mrkve
  • 2 lžíce nakrájeného celeru

Produkty použité v tomto receptu

Pstruh kuchaný ASC 500 g