Treska se sladkými lusky

35min

Příprava pokrmu

Lusky nakrájíme šikmo na cca 1cm kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké, zkosené plátky. V širokém hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm krátce mrkev. Okořeníme pepřem a solí a cca 2 minuty podusíme i s lusky. Podlijeme rybím základem a při střední teplotě necháme tekutinu vyvařit asi o 1/3. Přidáme smetanu a vše necháme povařit ještě asi 10 minut. Škrob hladce rozmícháme v troše vody a přilijeme do základu, necháme přejít varem.

Rybu nakrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přimícháme k zeleninové směsi. Pod pokličkou provaříme ještě asi 5 minut.

suroviny

  • 500 g Tresky tmavé – fi letu Nowaco
  • 250 g sladkých hráškových lusků
  • 250 g mrkve
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • 0,4 l rybího základu
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 2 lžičky citronové šťávy

Produkty použité v tomto receptu

Treska svíčková 400 g