Thajská polévka s kokosovým mlékem a krevetami

kategorie:

40min

Příprava pokrmu

Citronovou trávu nakrájíme na větší kusy. V hrnci smícháme 400 ml kokosového mléka s vývarem a přivedeme k varu. Přidáme citronovou trávu, galangal, kafrové listy a celé chilli papričky. Ochutíme třemi lžícemi rybí omáčky a vaříme cca 10 minut. Poté vložíme krevety Nowaco a za občasného míchání vaříme cca 5 minut. Přilijeme zbytek kokosového mléka, zakápneme limetkovou šťávou, rybí omáčkou a dochutíme cukrem.

suroviny

  • 4 porce, 40 minut
  • 3 chilli papričky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 700 ml kokosového mléka
  • 6 kafrových listů
  • 5 lžic rybí omáčky
  • 3 ks citronové trávy
  • 1 balení krevet Nowaco
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 5 cm kořenu galangal pokrájeného na plátky
  • 5 lžic limetkové šťávy

Produkty použité v tomto receptu

Krevety předvařené velké 250 g