Maso očistíme od blan a tuku. Nožem maso propícháme, prošpikujeme špekem a svážeme kuchyňským provázkem do válečku. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na větší kostky. Maso zprudka opečeme na másle v hrnci ze všech stran a přendáme do pekáče. Do výpeku dáme zeleninu pod svíčkovou, cibuli, cukr, 100 ml vývaru, ocet, hořčici a chvíli povaříme. Poté vše vložíme do pekáče k masu. Přidáme koření a přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
Maso vždy zhruba po 30 minutách podléváme a otáčíme. Po upečení rozmixujeme všechnu zeleninu dohladka. Vlijeme smetanu a chvíli povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a solí. Rohlíky nakrájíme na kostky a orestujeme na sucho na pánvi. Z bílků ušleháme sníh. Opečené rohlíky zalijeme mlékem a rozšlehanými žloutky. Ochutíme solí, muškátovým oříškem a petrželkou. Vmícháme mouku a sníh. Tvarujeme knedlíky, které zabalíme do potravinové fólie a vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Z masa odstraníme provázek, z knedlíků fólii a nakrájíme na plátky. Podáváme přelité omáčkou.
Bidfood Czech Republic s.r.o.
V Růžovém údolí 553
Kralupy nad Vltavou 278 01
IČ: 28234642
DIČ: CZ28234642