Salát z fazolových lusků s brokolicí, ořechy a parmazánem

30min

Příprava pokrmu

Brokolici rozebereme na růžičky a spaříme v osolené vroucí vodě cca 2 minuty. Poté ihned zalijeme studenou vodou. Šalotku nakrájíme na jemné proužky a namočíme do ledové vody s octem na cca 10 minut. Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Fazolové lusky Nowaco orestujeme na lžíci olivového oleje, osolíme a opepříme. V malé misce smícháme zbytek olivového oleje, citronovou šťávu, dochutíme solí a cukrem. Fazolové lusky Nowaco, brokolici, šalotku, oříšky, listy petržele a kapary smícháme s dresinkem a posypeme parmazánem.

suroviny

  • Na 2 porce:
  • 1 balení fazolových lusků Nowaco
  • ½ brokolice
  • 2 šalotky
  • hrst lískových oříšků
  • parmazán
  • listy petržele
  • sůl, pepř
  • cukr
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce malých kapar

Produkty použité v tomto receptu

Fazolové lusky řezané 350 g