Rizoto se žampiony a špenátem

45min

Příprava pokrmu

V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a do měkka osmahneme cibulku a česnek (cca 3 minuty). Přidáme žampiony a cca 1 minutu restujeme. Vsypeme rýži, necháme chvilku restovat, vlijeme víno, počkáme, až se odpaří, přidáme jednu naběračku houbového a jednu drůbežího vývaru. Zamícháme, přidáme špenát a na mírném ohni vaříme do chvíle, kdy bude rýže uvařená al dente (měkká, ale pevná). Podle potřeby přidáváme zbytky vývarů.

Podáváme s trochou strouhaného parmazánu.

suroviny

  • 250 g Žampionů krájených Nowaco
  • 100 g Listového špenátu Nowaco
  • 200 g rýže carnaroli nebo arborio
  • 50 g másla
  • 1 cibule na jemno nasekaná
  • 1 stroužek česneku na plátky
  • 100 ml bílého vína
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 150 ml vývaru ze sušených hub
  • nastrouhaný parmazán

Produkty použité v tomto receptu

Žampiony krájené plátky 350 g

Špenát listový 400 g