Rizoto s filé z lososa s dýní a cuketou

kategorie:

40min

Příprava pokrmu

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nepropláchnutou rýži a restujeme cca 1–2 minuty. Podlijeme vínem a chvíli povaříme, dokud se tekutina mírně nezredukuje. Základ osolíme a postupně začneme přilévat horký vývar tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Rýži stále mícháme a jakmile se tekutina částečně vyvaří, přilijeme opět trochu vývaru. Postup opakujeme cca 18–20 minut. V posledních 5–6 minutách orestujeme na pánvi filé z lososa Nowaco. Osolíme a opepříme. Do rizota nakonec vmícháme máslo nakrájené na kostky, parmazán a důkladně promícháme. Dýni a cuketu orestujeme na olivovém oleji a přidáme do rizota. Podáváme s filé z lososa Nowaco.

suroviny

  • Na 2 porce:
  • 1 balení filé z lososa Nowaco
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 320 g rýže arborio
  • 2 dcl bílého vína
  • hrst strouhaného parmazánu
  • hrst na kostičky nakrájené dýně
  • hrst na kostičky nakrájené cukety
  • zeleninový vývar na podlévání
  • sůl, pepř

Produkty použité v tomto receptu

Filé z lososa