Pstruh pečený s bylinkovým pestem, fenyklem, olivami, květákem veronica a cherry rajčátky

30min

Příprava pokrmu

Pesto smícháme s máslem. Pstruha Nowaco opláchneme, osušíme, kůži nařízneme na třech místech a naplníme pestovou směsí. Pstruha osolíme i zevnitř. Citron nakrájíme na tenké plátky a vložíme dovnitř pstruha. Fenykl nakrájíme na plátky a vaříme 5-7 minut. Rajčátka a květák nakrájíme na menší kusy a cibule na kolečka.

Na plech vyložený pečícím papírem vyskládáme fenykl, položíme pstruha a rozložíme zbytek zeleniny. Osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 200 °C cca 20 minut. Po upečení ozdobíme koriandrem a bazalkou

suroviny

  • 4 porce, 30 minut
  • 450 g pstruha Nowaco
  • 2 ks fenyklu
  • 1-2 lžíce bazalkového pesta
  • 50 g másla
  • černé olivy
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • červená cibule
  • cherry rajčátka
  • sůl
  • květák Veronic
  • 2 citrony
  • čerstvý koriandr

Produkty použité v tomto receptu

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.