Pečený pstruh s kmínem, máslovou jemnou francouzskou směsí a bramborovým pyré

kategorie:

35min

Příprava pokrmu

Pstruha Nowaco necháme povolit a oškrábeme nožem od šupinek. Omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Posypeme sušeným kmínem zevnitř i z venku. Dovnitř vložíme kostičku másla a bylinky. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180°C cca 20 minut.

Mezitím si uvaříme brambory. Po uvaření rozmačkáme v lisu na brambory nebo rozmícháme v robotu. Promícháme s máslem, až nám vznikne kompaktní tvárná hmota, která je odlišná od klasické kaše. Na pánev vložíme Jemnou francouzskou směs Nowaco s máslem, osolíme, opepříme a podusíme. Po vyndání pstruha servírujeme společně s pyré a Jemnou zeleninovou směsí Nowaco.

suroviny

  • 2 porce, 35 minut
  • 450 g NOWACO pstruh
  • 150 g Jemná francouzská směs Nowaco
  • 80 g másla do ryby
  • 600 g brambor
  • 70 g másla do brambor
  • Sůl a pepř
  • Kmín
  • Rozmarýn
  • Bobkový list
  • 2 lžičky citronové šťávy

Produkty použité v tomto receptu

Jemná francouzská směs 350 g