Obalovaný květák na korejský způsob s chilli pastou a rýží

35min

Příprava pokrmu

Rýži uvaříme dle návodu. V hrnci smícháme chilli pastu, kečup, mirin, sójovou omáčku, med, třtinový cukr a rýžový ocet. Nastrouháme česnek a přidáme do omáčky. Pořádně vše promícháme a necháme provařit. Pokud je omáčka příliš pálivá, přidáme vodu na vyvážení chuti. V pánvičce orestujeme fazolové lusky Nowaco a kukuřici Nowaco. Po cca 3 minutách přidáme rýži a promícháme. Květák Nowaco osmažíme v oleji, přendáme do velké mísy a zalijeme větší částí omáčky. Pažitku nakrájíme najemno, přidáme ke květáku a pořádně promícháme. Na talíř dáme rýži se zeleninou, nahoru obalovaný květák Nowaco, polijeme omáčkou a posypeme nakrájeným koriandrem.

suroviny

  • 1 balení obalovaného květáku Nowaco
  • 85 g chilli pasty
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce mirinu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 4 stroužky česneku
  • 1,5 lžíce rýžového octu
  • 150 g rýže
  • hrst pažitky
  • 50 g mražených fazolových lusků Nowaco
  • 50 g mražené kukuřice Nowaco
  • hrst koriandru
  • olej na smažení

Produkty použité v tomto receptu

Obalovaný květák 400 g