Malinová štola

1h40min

Příprava pokrmu

Troubu předehřejeme na 160°C. V míse utřeme dohladka máslo, cukr a vanilkový cukr. Poté po jednom přidáváme vejce a opět důkladně zapracujeme do másla. Do druhé mísy vsypeme přes síto hladkou i polohrubou mouku a smícháme s kypřícím práškem. Tuto směs postupně přidáváme k máslové směsi, nakonec přilijeme mléko a vsypeme polovinu malin poprášených moukou.

Těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Navrch vsypeme druhou polovinu malin poprášených moukou a pečeme cca 1 hodinu. Štola bude hotová ve chvíli, kdy na špejli do ní zapíchnuté nebude ulpívat těsto.

Po vychlazení nazdobíme ušlehanou smetanou.

suroviny

  • 200 g Malin Nowaco cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g másla
  • 4 vejce
  • 140 g hladké mouky
  • 140 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 240 ml polotučného mléka
  • hrubá mouka na vysypání formy smetana ke šlehání

Produkty použité v tomto receptu

Maliny 200 g