Makrela na gril s citronovo-celerovým salátem

20min

Příprava pokrmu

V misce smícháme creme fraiche, muškátový oříšek, nasekaný čerstvý tymián, sušený česnek, jednu lžíci olivového oleje, med, hořčici, nasekanou pažitku, sůl a pepř. Celer a jablka nakrájíme na tenké proužky, smícháme s dresinkem a s natrhanými saláty. Makrely na gril Nowaco osolíme, opepříme a grilujeme či restujeme na pánvi s olivovým olejem ze všech stran cca 5 minut z každé strany. Servírujeme se salátem.

suroviny

  • 2 porce, 20 minut
  • 2 makrely na gril Nowaco
  • 100 g celeru
  • 100 g jablek
  • 100 g salátu little gem
  • 100 g salátu frisée
  • 100 g creme fraiche
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžíce medu
  • 1 lžíce pažitky
  • 1 lžíce citronové šťávy

Produkty použité v tomto receptu

Makrela kuchaná 900 g