Losos v listovém těstě

1h30min

Příprava pokrmu

Filety z lososa osolíme, posypeme koprem a pokapeme citronovou šťávou. Špenát asi 3 min podusíme na lžíci bylinkového másla, osolíme a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu asi na sílu mince, nožem z něj vyřízneme obdélník, který bude asi o 4 cm větší, než je velikost fi letu. Druhou část těsta rozválíme na plát ještě o trochu větší. Menší plát těsta položíme na plech potřený máslem a rozloží- me na něj polovinu špenátu tak, aby odpovídal velikosti lososa.

Na špenát položíme jeden fi let a potřeme máslem. Na něj vložíme fi let druhý a pokryjeme zbytkem špenátu. Okraj spodního dílu těsta potřeme rozšlehaným vejcem a vše překryjeme druhým, větším, plátem těsta. Okraje spojíme, zarolujeme a dobře přitlačíme k sobě. Ozdobíme proužky listového těsta a celý balíček dáme asi na 1 hodinu chladit do lednice. Elektrickou troubu předehřejeme na 220° C, horkovzdušnou na 200° C. Balíček s lososem potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby a pečeme 20-25 min dozlatova. Po upečení necháme balíček asi 5 min odpočívat, teprve poté krájíme na jednotlivé porce.

suroviny

  • 500 g Lososa – fi letu bez kůže Nowaco
  • 400 g Listového špenátu Nowaco
  • 400 g Listového těsta Dobroty babičky Kláry
  • 1 vejce
  • 100 g másla bylinkové máslo
  • hrst nasekaného kopru
  • sůl
  • 1 lžíce citronové šťávy

Produkty použité v tomto receptu

Losos Gorbuša MSC 500 g

Špenát listový 400 g