Losos s teriyaki omáčkou, zeleninou a nakládaným zázvorem

kategorie:

35min

Příprava pokrmu

V malém hrnci smícháme vinný ocet, 200 ml vody, cukr a citronovou trávu. Vše minutu povaříme. Zázvor nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky a zalijeme vroucím rozvarem. Necháme marinovat minimálně 15 minut.

Na rozpálenou pánev nalijeme olivový olej a orestujeme zeleninu.

Dochutíme solí a pepřem.

Do rendlíku dáme teriyaki, sójovou omáčku, med, šťávu z půlky limety a necháme svařit na 1/3, dokud nevznikne hustší emulze.

Filety lososaosolíme, opepříme, potřeme teriyaki omáčkou a na rozpálené pánvi se lžící olivového oleje restujeme z každé strany 1 minutu.

Podáváme ho na zelenině zasypané zázvorem a přelité svařenou teriyaki omáčkou

suroviny

  • Na dvě porce:
  • 1 balení Losos Gorbuša Nowaco
  • 50 ml teriyaki omáčky
  • 50 ml sójové omáčky
  • 20 ml medu
  • šťáva z půlky limety
  • 1 balení zeleninové směsi Asie Nowaco
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 200 ml vody
  • 50 ml vinného octa
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 ks citronové trávy (nakrájené na kolečka)
  • sůl
  • pepř

Produkty použité v tomto receptu

Losos Gorbuša MSC 500 g