Losos na páře s kuskusem a mátovou omáčkou

kategorie:

40min

Příprava pokrmu

Mléko se smetanou lehce osolíme a přivedeme k varu. Přidáme trochu máty, přiklopíme a necháme vychladnout. Poté rozmixujeme se studeným máslem dohladka. Kuskus zakápneme olivovým olejem, osolíme a zalijeme vývarem. Kůži lososa nařízneme, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Na každý filet položíme pár lístků bazalky a zabalíme každý zvlášť do potravinářské folie. Vaříme v páře cca 6 minut. Zbylou mátu, bazalku a rajčata nasekáme nahrubo. Šalotku nakrájíme najemno. Vše smícháme s uvařeným kuskusem. Podáváme s lososem přelité mátovou omáčkou a pokapané citronem.

suroviny

  • 4 porce, 40 minut
  • 1 balení lososa Gorbuša Nowaco
  • 2 hrsti bazalky
  • sůl, pepř
  • 250 g kuskusu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml mléka
  • 100 ml smetany na vaření
  • 1 lžička másla
  • hrst máty
  • 150 ml vývaru
  • 1 šalotka
  • 100 g rajčat
  • citron

Produkty použité v tomto receptu

Losos Gorbuša MSC 500 g