Losos gorbuša se špagetami a krevetami

kategorie:

45min

Příprava pokrmu

Filety z lososa necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Troubu předehřejeme na 190° C, horkovzdušnou na 170° C.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vsypeme do ní špagety. Promícháme a vaříme podle návodu na obalu. V malém kastrůlku povaříme krevety cca 4 minuty. Mraženou brokolici povaříme 2 minuty, aby zkřehla, a přesto si zachovala svěží barvu.

Příprava bešamelu: Rozpustíme máslo a přidáme mouku. Jakmile se máslo s moukou spojí, přidáváme za stálého míchání mléko, dokud omáčka nezhoustne. Hotový bešamel smícháme s mascarpone nebo smetanou, přidáme těstoviny, krevety, osolíme a opepříme. Na dno pekáče vložíme osolené a opepřené fi lety z lososa a pečeme cca 20 minut.

Upečeného lososa servírujeme se smetanovými špagetami a brokolicí.

suroviny

  • 350 g Brokolice Nowaco
  • 150 g Krevet vyloupaných, předvařených Nowaco
  • 500 g Lososa gorbuši Nowaco MSC
  • 250 g špaget nebo pappardelle
  • 20 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 600 ml mléka
  • 100 g smetany ke šlehání nebo mascarpone
  • 50 g sýra čedat
  • sůl a pepř

Produkty použité v tomto receptu

Losos Gorbuša MSC 500 g

Brokolice růžičky 350 g

Krevety koktejlové předvařené 250 g