Filety z lososa necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Troubu předehřejeme na 190° C, horkovzdušnou na 170° C.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vsypeme do ní špagety. Promícháme a vaříme podle návodu na obalu. V malém kastrůlku povaříme krevety cca 4 minuty. Mraženou brokolici povaříme 2 minuty, aby zkřehla, a přesto si zachovala svěží barvu.
Příprava bešamelu: Rozpustíme máslo a přidáme mouku. Jakmile se máslo s moukou spojí, přidáváme za stálého míchání mléko, dokud omáčka nezhoustne. Hotový bešamel smícháme s mascarpone nebo smetanou, přidáme těstoviny, krevety, osolíme a opepříme. Na dno pekáče vložíme osolené a opepřené fi lety z lososa a pečeme cca 20 minut.
Upečeného lososa servírujeme se smetanovými špagetami a brokolicí.
Bidfood Czech Republic s.r.o.
V Růžovém údolí 553
Kralupy nad Vltavou 278 01
IČ: 28234642
DIČ: CZ28234642