Kuřecí steak s kukuřičnou kaší

30min

Příprava pokrmu

V hrnci rozehřejeme 30 g másla. Přidáme rozmrazenou kukuřici a necháme restovat cca 6–7 minut. Poté zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Kuřecí prsa osolíme ze všech stran a restujeme na rozpálené pánvi s olejem 5 minut. Přidáme 20 g másla, tymián, pepř a ještě cca 4 minuty opékáme. Hotová prsa zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.

Kukuřici rozmixujeme a postupně přidáváme smetanu a zbytek másla. Podle chuti dosolíme. Kukuřičnou kaši podáváme s rozpůleným kuřecím prsem a ozdobíme hořčicí a popcornem.

suroviny

  • 2 porce, 30 minut
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 balení mražené kukuřice Nowaco
  • 50 g hrubozrnné hořčice
  • 150 ml smetany na vaření
  • 500 ml mléka
  • 150 g másla
  • čerstvý tymián
  • 10 ml slunečnicového oleje
  • sůl, pepř
  • popcorn na ozdobu

Produkty použité v tomto receptu

Kukuřice 350 g