Hamburger s roastbeefem, grilovanou paprikou, omáčkou chimichuri, dijonskou majonézou a hranolky NOWACO

kategorie:

1h30min

Příprava pokrmu

Maso očistíme a vrchní blánu nařežeme na kostičky. Potřeme hořčicí, olejem a necháme alespoň jeden den marinovat.
Maso poté osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Pečeme v předehřáté troubě na 140 °C cca 60 minut. Teplota masa by uprostřed měla být 45-55 °C – hlídáme vpichovacím teploměrem. Po upečení maso necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky.

Mezitím, než se maso upeče si připravíme omáčku chimichuri. Všechny bylinky včetně chilli papričky nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Červenou papriku nakrájíme na plátky a opékáme ze všech stran na rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Dijonskou hořčici smícháme s majonézou.

Hranolky do trouby Nowaco připravíme dle návodu. Bulku rozkrojíme, potřeme dijonskou směsí, poklademe pečenými paprikami, plátky roastbeefu, přidáme omáčku chimichuri a listy salátu. Podáváme s hranolky do trouby Nowaco.

suroviny

  • 4 porce, 90 minut
  • Roastbeef
  • 600 g vysokého roštěnce
  • 150 ml olivového oleje
  • 150 g dijonské horřice
  • pepř a sůl
  • vpichovací teploměr
  • Chimichuri
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 hrst čerstvého oregana
  • 2 hrsti hladkolisté petržele
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks chilli papričky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej
  • Ostatní
  • 750 g hranolek NOWACO do trouby
  • 4 bulky na hamburger
  • čerstvý salát
  • 2 lžíce majonézy
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 1 paprika

Produkty použité v tomto receptu

Hranolky do trouby 750 g