Flambované filé NOWACO se smetanovým špenátem, chilli a česnekovými chipsy

kategorie:

35min

Příprava pokrmu

Dva oloupané stroužky česneku dáme stranou, ostatní pokrájíme na tenké plátky. Opečeme je na olivovém oleji a ihned scedíme. Přecezený olej si ponecháme.

Na větší pánev, mírně rozpálenou, dáme dvě lžíce oleje a najemno pokrájenou cibuli. Nadrtíme zbylé stroužky česneku a krátce restujeme s cibulí.

Přidáme mražený špenát, citronovou šťávu, sůl, pepř, dvě lžíce olivového oleje z česnekových chipsů a necháme povolit. Vlijeme smetanu a vaříme, dokud se nezredukuje veškerá tekutina.

Filé dobře vysušíme a opálíme je flambovací pistolí. Zakápneme šťávou z citronu a dochutíme solí a pepřem.

Rybu podáváme na špenátu, zasypanou česnekovými chipsy s najemno pokrájenými chilli papričkami.

suroviny

  • Na dvě porce:
  • 200 g filé Nowaco
  • 1 balení listového špenátu Nowaco
  • 1 smetana 33%
  • 1 celý česnek
  • 1 cibule (nakrájená najemno)
  • 2 chilli papričky (červená a žlutá)
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z půlky citronu
  • 200 ml olivového oleje

Produkty použité v tomto receptu

Filé NOWACO