Filety z mořské štiky zapečené s chřestem, hráškem, rajčaty, bramborami a jogurtovým dresinkem

30min

Příprava pokrmu

Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a nakrájíme na větší kusy. Brambory předvaříme v osolené vodě a poté rozpůlíme. Cherry rajčata rozkrojíme, 1 stroužek česneku nakrájíme nadrobno. Zeleninu s tymiánem orestujeme na olivovém oleji. Osolíme a opepříme. Přendáme do zapékací mísy, na zeleninu položíme filety z mořské štiky Nowaco, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 20 minut.

V misce smícháme jogurt s najemno nakrájenou pažitkou, přidáme nastrouhaný stroužek česneku a lžíci olivového oleje. Servírujeme přelité jogurtovým dresinkem.

suroviny

  • 1 balení filetů z mořské štiky Nowaco
  • 2 hrsti čerstvého hrášku
  • 8 ks chřestu
  • 10 grenaille brambor
  • hrst cherry rajčat
  • 1 balení bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • hrst pažitky
  • větvičky čerstvého tymiánu
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • hrst petrželky

Produkty použité v tomto receptu

Filety z mořské štiky Premium 350 g