Filety z Aljašky se studenou rajčatovou omáčkou a bagetou

30min

Příprava pokrmu

Rajčata spaříme ve vodě a poté je oloupeme. Vyndáme střed a zbytek nakrájíme na menší kostičky. Pažitku, šalotku, estragon, petrželku a kerblík nakrájíme najemno. V misce smícháme rajčata, šalotku, 3 lžíce olivového oleje, bílý vinný ocet, bylinky, cukr, sůl, mletý koriandr, citronovou šťávu, citronovou kůru a pepř. Filety z Aljašky Nowaco orestujeme na zbylém olivovém oleji. Studenou rajčatovou omáčku servírujeme s filety z Aljašky Nowaco a s nakrájenou bagetou.

suroviny

  • 4 filety z Aljašky Nowaco
  • 2 červená rajčata
  • 1 rajče Kumato nebo jiné tmavé rajče
  • 4 lžíce olivového oleje
  • hrst pažitky
  • hrst estragonu
  • hrst petrželky
  • hrst kerblíku
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • špetka cukru
  • sůl, pepř
  • špetka mletého koriandru
  • 1 menší šalotka
  • šťáva a kůra z půlky citronu
  • bageta

Produkty použité v tomto receptu

Filety z Aljašky 400 g