Cukroví z kukuřice máčené v čokoládě

kategorie:

1h20min

Příprava pokrmu

V mixéru smícháme mouku, cukr, krupici, kukuřičný škrob, sůl, máslo, přidáme bílek, kukuřici
Nowaco a rozmixujeme. Následně těsto vytvarujeme do obdélníku, zabalíme do
potravinářské folie a dáme zamrazit na cca 30 minut. Těsto vyjmeme z mrazáku, necháme
povolit, rozbalíme a přesuneme na pomoučený vál. Rozválíme na cca 0,5 cm silný plát a
pomocí vykrajovátek vykrajujeme vybrané tvary. Cukroví přesuneme na plech vyložený
pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 160°C cca 30 minut dozlatova. Po vychladnutí namáčíme v rozpuštěné čokoládě.

suroviny

  • Na 30 ks:
  • 130 g mandlové mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 4 lžíce krupice
  • sůl
  • 4 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce rozmixované kukuřice Nowaco
  • 1 bílek
  • 200 g hořké čokolády

Produkty použité v tomto receptu

Kukuřice 350 g