V hrnci smícháme ocet, cukr, vodu, přivedeme k varu a necháme vychladnout. Okurku nakrájíme na tenká kolečka, zalijeme je vychladlým nálevem a necháme marinovat minimálně 30 minut. Cibuli pokrájíme na tenké plátky, zalijeme ledovou vodou a necháme přibližně 30 minut odstát.
Pažitku a kopr nakrájíme najemno a smícháme s lučinou.
Pomocí mandolíny nebo ručně rozkrájíme brambory na tenké plátky. Osušíme je a osmažíme ve větším množství oleje dozlatova. Osolíme.
Filé orestujeme na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Housky rozpůlíme a orestujeme na másle.
Obě půlky potřeme bylinkovou lučinou, na spodní dáme špenát, poté filé z Aljašky, okurky a cibuli. Zakryjeme horní půlkou bulky. Vedle položíme chipsy.