Burger s filé, bylinkovou lučinou, okurkovým salátem, listovým špenátem a bramborovými chipsy

kategorie:

50min

Příprava pokrmu

V hrnci smícháme ocet, cukr, vodu, přivedeme k varu a necháme vychladnout. Okurku nakrájíme na tenká kolečka, zalijeme je vychladlým nálevem a necháme marinovat minimálně 30 minut. Cibuli pokrájíme na tenké plátky, zalijeme ledovou vodou a necháme přibližně 30 minut odstát.

Pažitku a kopr nakrájíme najemno a smícháme s lučinou.

Pomocí mandolíny nebo ručně rozkrájíme brambory na tenké plátky. Osušíme je a osmažíme ve větším množství oleje dozlatova. Osolíme.

Filé orestujeme na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Housky rozpůlíme a orestujeme na másle.

Obě půlky potřeme bylinkovou lučinou, na spodní dáme špenát, poté filé z Aljašky, okurky a cibuli. Zakryjeme horní půlkou bulky. Vedle položíme chipsy.

suroviny

  • Pro dvě porce:
  • 2 burgerové housky
  • 200 g Filé Nowaco
  • 1 okurka
  • 0,5 červené cibule
  • 200 ml octa
  • 100 ml vody
  • 100 g cukru
  • 2 balení lučiny
  • 1 hrst listového špenátu
  • 1 hrst kopru
  • 1 hrst pažitky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička másla
  • 2 větší brambory
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

Produkty použité v tomto receptu

Filé NOWACO