Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele

20min

Příprava pokrmu

Šalotku nakrájíme na tenké nudličky a nakládané okurky na tenké plátky. Smícháme s kapary, petrželkou, lžící olivového oleje a hořčicí. Salát dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Aljašskou tresku svíčkovou Nowaco orestujeme na olivovém oleji cca 2–3 minuty z každé strany, osolíme, opepříme a můžeme servírovat s čerstvým salátem.

suroviny

  • Na 2 porce:
  • 1 balení Aljašské tresky svíčkové Nowaco
  • 2 menší šalotky
  • 2 lžíce malých kapar
  • 3 hrsti petrželových listů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 nakládané okurky
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice + na ozdobu
  • sůl
  • pepř

Produkty použité v tomto receptu

Filety z mořské štiky Premium 350 g