Filety aljašské tresky necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Smícháme česnek, sůl, nadrobno nakrájenou chilli papričku a směsí potřeme ryby. Filety rozložíme do malého pekáčku těsně vedle sebe, zalijeme olejem a necháme marinovat. Troubu předehřejeme na 180° C a ryby v ní pečeme cca 20 min. Po upečení fi lety položíme na talíř a připravíme zálivku:
Smícháme citronovou šťávu, cukr a vodku se 4 lžícemi horkého výpeku z ryby. Touto zálivkou ryby přelijeme.
Příprava pikantní karotky: V kastrolu nebo grilovací pánvi na oleji osmahneme mrkev po dobu cca 6 minut. Přidáme kmín a chilli pastu. Podlijeme, osolíme a dusíme ještě 2 minuty. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr. Servírujeme jako přílohu k aljašské tresce.