Filety z Aljašky s hráškovým pyré a glazovanou mrkví

25min

Příprava pokrmu

Vodu přivedeme k varu, nasypeme hrášek Nowaco a vaříme cca 2 minuty. Hrášek scedíme a rozmixujeme s mátou a citronovou šťávou. Dochutíme cukrem, solí a pepřem.

Mrkev orestujeme na směsi olivového oleje a másla cca 4 minuty. Přidáme trochu cukru a osolíme. Filety z Aljašky Nowaco orestujeme na olivovém oleji s tymiánem cca 2 minuty z každé strany. Osolíme, opepříme a můžeme servírovat.

suroviny

  • Na dvě porce:
  • 4 filety z Aljašky Nowaco
  • 1 balení mraženého hrášku Nowaco
  • 1 balení baby mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 lístků máty
  • pár větviček tymiánu
  • 1 l vody
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř

Produkty použité v tomto receptu

Filety z Aljašky 400 g