Bramborovo-pórkový krém s filé, fazolovými lusky, krutony a parmazánem

kategorie:

50min

Příprava pokrmu

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájený pórek (jenom bílou část) a restujeme přibližně 5 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a vhodíme do pánve s pórkem. Přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Polévku rozmixujeme dohladka, vlijeme smetanu, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, fazolové lusky, papriku, kurkumu, osolíme a opepříme. Chvíli povaříme. Z plátků toustového chleba odkrojíme kůrku, nakrájíme přibližně centimetrové kostičky a opečeme je na suché pánvi dozlatova. Filé orestujeme na olivovém oleji, opepříme a osolíme. V talířích posypeme polévku natrhanou rybou, krutony, najemno nakrájenou pažitkou a parmazánovými hoblinami.

suroviny

  • Na dvě porce:
  • 400 g filé Nowaco
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 pórky
  • 2 brambory
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml smetany
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst fazolových lusků Nowaco
  • 5 plátků toustového chleba
  • 1 hrst parmazánových hoblin
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce kurkumy
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

Produkty použité v tomto receptu

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.