Makrela na gril s brokolicí a citronovým pestem

30min

Příprava pokrmu

Makrelu dáme na pečicí papír, dovnitř vložíme plátky citronu a snítky tymiánu. Pokapeme olivovým olejem a osolíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 15 minut.

Do mixéru dáme šťávu i kůru z citronu, kešu, olivový olej, lisovaný česnek, pokrájenou petrželku, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka.

Na pánvi rozpustíme máslo a zarestujeme brokolici. Chilli papričky nakrájíme najemno a přidáme na pánev prohřát. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Makrelu potřeme citronovým pestem a podáváme na brokolici ochucené chilli papričkami a zakápnuté olivovým olejem.

suroviny

  • Na dvě porce:
  • 2 makrely na gril Nowaco
  • 1 sáček mražené brokolice Nowaco
  • 30 g kešu oříšků
  • svazek hladkolisté petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 2 citrony
  • pečicí papír 1ks
  • 50 g másla
  • chilli papričky (červená a žlutá)

Produkty použité v tomto receptu

Makrela kuchaná 900 g