Polévka z Filé z Aljašky

kategorie:

35min

Příprava pokrmu

Mrkev, cibuli a stroužek česneku zarestujeme na másle ve velkém hrnci dozlatova. Přidáme jedno natrhané filé, opečeme a dochutíme solí a pepřem. Zbylý česnek zabalíme do alobalu, zakápneme olivovým olejem, přidáme snítku tymiánu, osolíme, opepříme a v troubě rozpálené na 200 °C pečeme 13 minut.

Do hrnce se zeleninou a rybou přilijeme vývar a vaříme 12 minut. Zbylá dvě filé osolíme, opepříme a zprudka restujeme na pánvi s rozehřátým olejem, máslem a tymiánem dozlatova. Česnek z trouby vymačkáme do hrnce, nalijeme smetanu a nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem.

Polévku podáváme s orestovaným natrhaným filé, zasypanou petrželkou a kousky chilli papričky.

suroviny

  • Na dvě porce:
  • 300 g filé z USA Nowaco
  • 2 ks žluté cibule (nakrájené najemno)
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g másla
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 mrkev (nakrájená na kolečka)
  • 1 hrst hladkolisté petrželky (nasekané najemno)
  • 1 chilli paprička
  • 4 snítky tymiánu
  • 250 ml smetany 33%
  • 300 ml zeleninového vývaru

Produkty použité v tomto receptu

Filé NOWACO