Makrela s batátovým pyré, hráškem a sušenými rajčaty

kategorie:

45min

Příprava pokrmu

Oloupané batáty uvaříme do měkka. V hrnci ohřejeme mléko s máslem. Z uvařených batátů, mléka a másla pomocí kuchyňského robota připravíme pyré. Osolíme a opepříme dle chuti. Makrelu Nowaco osušíme z obou stran a orestujeme na olivovém oleji cca 4 minuty z každé strany. Nakonec přidáme tymián. Hrášek Nowaco spaříme v osolené vodě. Sušená rajčata nakrájíme na proužky. Na talíř dáme batátové pyré, na něj položíme makrelu Nowaco a okolo posypeme hráškem Nowaco a sušenými rajčaty.

suroviny

  • 2 makrely Nowaco
  • 3 velké batáty
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml plnotučného mléka
  • sůl, pepř
  • hrst mraženého hrášku Nowaco
  • hrst sušených rajčat
  • pár větviček tymiánu
  • 1 lžíce olivového oleje

Produkty použité v tomto receptu

Makrela kuchaná 900 g

Hrášek 350 g