Filety z Aljašky se salátem z fenyklu a tarhoni s romesco omáčkou

30min

Příprava pokrmu

Tarhoňu uvaříme dle návodu. Papriku opečeme na pánvi do černa a zabalíme ji do potravinové fólie cca na 10 minut. Poté ji oloupeme. V mixéru rozmixujeme papriku, mandle, česnek, sůl, pepř, ocet a 50 ml olivového oleje. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme filety. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme studené máslo a opékáme z obou stran. Fenykl nakrájíme na tenké kousky. Cuketu pomocí škrabky na zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu smícháme s tarhoňou, little gem salátem a olivovým olejem. Osolíme a podáváme společně s Filety z Aljašky Nowaco a omáčkou.

suroviny

  • 2 porce, 30 minut
  • 1 balení Filetů z Aljašky
  • 120 g tarhoni
  • 2 ks little gem salátu
  • 2 cukety
  • 2 fenykly
  • 2 červené papriky
  • 200 g mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sherry octa
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 100 ml olivového oleje

Produkty použité v tomto receptu

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.