Losos gorbuša s přílohovou zeleninou a omáčkou beurre blanc

30min

Příprava pokrmu

Lososa osolíme a opečeme na másle z obou stran pár minut. První opékáme kůží dolů. Přílohovou zeleninovou směs Nowaco uvaříme v osolené vodě. Po uvaření smícháme s trochou másla a dochutíme solí a pepřem. Najemno nasekanou šalotku zalijeme citronovou šťávou, vínem a vývarem. Opepříme a necháme trochu vyvařit. Přidáme postupně máslo a vždy rychle zamícháme. Ihned podáváme s lososem a zeleninou.

suroviny

  • 2 porce, 30 minut
  • 1 balení Lososa gorbuša Nowaco s kůží
  • 1 balení mražené přílohové zeleninové směsi Nowaco
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • Na omáčku:
  • 250 ml bílého vína
  • 325 ml vývaru (ideálně rybího)
  • šťáva z půlky citronu
  • 5 šalotek
  • pepř
  • 225 g studeného másla

Produkty použité v tomto receptu

Losos Gorbuša MSC 500 g