Žlutou, červenou a zelenou papriku opečeme téměř do černa v troubě při cca 220 °C. Po upečení vložíme papriku do mísy, zamotáme potravinovou fólií a necháme cca 15–20 minut zapařit. Slupku lehce odstraníme pod tekoucí vodou. Oloupané papriky nakrájíme na co nejmenší kostičky a smícháme je s jemně nakrájenou jarní cibulkou a petrželkou. Přilijeme olivový olej a dochutíme solí a pepřem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Propasírujeme brambory a cca 2–3 minuty šleháme. Do vyšlehaných brambor pomalu přidáváme horkou smetanu s mlékem a 200 g másla a v případě potřeby dosolíme. Pórek nakrájíme na cca půl centimetrové kroužky a orestujeme.
Filety ze pstruha s kůží Nowaco opláchneme a osušíme. Pečeme na rozpálené pánvi kůží dolů cca na 2–3 minuty. Poté filety ze pstruha otočíme, ztlumíme oheň a přidáme zbytek másla a tymián. Dochutíme solí, pepřem a máslem. Filety ze pstruha Nowaco podáváme přelité paprikovou salsou a bramborovým pyré s opečeným pórkem.
Bidfood Czech Republic s.r.o.
V Růžovém údolí 553
Kralupy nad Vltavou 278 01
IČ: 28234642
DIČ: CZ28234642