Pstruh pečený v bylinkové krustě

40min

Příprava pokrmu

Žlutou, červenou a zelenou papriku opečeme téměř do černa v troubě při cca 220 °C. Po upečení vložíme papriku do mísy, zamotáme potravinovou fólií a necháme cca 15–20 minut zapařit. Slupku lehce odstraníme pod tekoucí vodou. Oloupané papriky nakrájíme na co nejmenší kostičky a smícháme je s jemně nakrájenou jarní cibulkou a petrželkou. Přilijeme olivový olej a dochutíme solí a pepřem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Propasírujeme brambory a cca 2–3 minuty šleháme. Do vyšlehaných brambor pomalu přidáváme horkou smetanu s mlékem a 200 g másla a v případě potřeby dosolíme. Pórek nakrájíme na cca půl centimetrové kroužky a orestujeme.

Filety ze pstruha s kůží Nowaco opláchneme a osušíme. Pečeme na rozpálené pánvi kůží dolů cca na 2–3 minuty. Poté filety ze pstruha otočíme, ztlumíme oheň a přidáme zbytek másla a tymián. Dochutíme solí, pepřem a máslem. Filety ze pstruha Nowaco podáváme přelité paprikovou salsou a bramborovým pyré s opečeným pórkem.

suroviny

  • 2 porce, 40 minut
  • 4 filety ze pstruha s kůží Nowaco
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 jarní cibulka
  • 60 ml olivového oleje
  • hladkolistá petržel
  • 1/2 citronu
  • 1 pórek
  • 0,5 kg brambor
  • 50 ml mléka
  • 250 g másla
  • sůl
  • pepř
  • tymián

Produkty použité v tomto receptu

Filety ze pstruha s kůží ASC 400 g