Rybí bujabéza

kategorie:

1h15min

Příprava pokrmu

V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme nakrájený fenykl, cibuli, česnek, sůl, fenyklová semínka a pórek. Restujeme dozlatova. Poté vložíme protlak, rajčata nakrájená na kostičky a chvíli restujeme. Zalijeme bílým vínem a zasypeme šafránem a pomerančovou kůrou. Přivedeme k varu a necháme část odpařit. Vložíme svazek bylinek – tymián, petržel a bobkový list. Zalijeme vodou a vaříme 40-45 minut.

Z hotového vývaru vyndáme bylinky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, přidáme krevety Nowaco, slávky a na kousky natrhané filé z mořské štiky Nowaco. Ještě chvíli povaříme a můžeme podávat.

suroviny

  • 6-8 porcí, 75 minut
  • 2 kg filé z Aljašky Nowaco
  • 200 g mražených krevet Nowaco
  • 300 g mušlí slávek
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 1 fenykl
  • 400 g rajčat
  • 50 g rajského protlaku
  • 4 stroužky česneku
  • 1,2 l vody
  • 400 ml bílého vína
  • pomerančová kůra
  • 1 g šafránu
  • tymián
  • stonky petržele
  • fenyklová semínka
  • sůl
  • olivový olej
  • bobkový list

Produkty použité v tomto receptu

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.