Zapečený pstruh s batáty

1h0min

Příprava pokrmu

Pstruha Nowaco očistíme a osušíme. Dovnitř dáme tymián, pár plátků citronu, kousek másla, osolíme a opepříme. Batáty nakrájíme na silnější hranolky – cca 1 cm. Promícháme je v misce s olejem a solí. Pečeme v předehřáté troubě při 185 °C cca 15-20 minut.

Pstruha Nowaco restujeme pár minut na pánvi s trochou oleje z obou stran. Poté ho vložíme do trouby na cca 6-7 minut. Mezitím si připravíme dip. V míse pomocí metličky vyšleháme žloutky, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Za stálého mícháme přidáváme po kapkách pomalu olej, dokud směs nezačne houstnout. Dochutíme uzenou paprikou. Podáváme společně s batátovými hranolky a pstruhem Nowaco.

suroviny

  • 2 porce, 60 minut
  • 1 balení pstruha Nowaco
  • 4 batáty
  • 60 g másla
  • olivový olej
  • čerstvý tymián
  • citron
  • 4 žloutky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • slunečnicový olej
  • uzená paprika

Produkty použité v tomto receptu

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.