Makrela na gril s jablečným salátem a rybízem

30min

Příprava pokrmu

Jablka, řapíkatý celer a celer nakrájíme na menší kostičky. V misce smícháme majonézu, dijonskou hořčici, řecký jogurt nebo zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu a špetku soli. Dresink smícháme s nakrájenou zeleninou. Na grilu či pánvi s olivovým olejem osmažíme makrely na gril Nowaco cca 4 minuty z každé strany, dochutíme solí a pepřem. Servírujeme se salátem, marmeládou, ozdobené čerstvým rybízem.

suroviny

  • 2 porce, 30 minut
  • 2 makrely na gril Nowaco
  • 3 jablka (Granny Smith)
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 bulva celeru
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1 lžíce medu
  • čerstvý rybíz na ozdobu
  • 1 lžíce rybízové marmelády
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Produkty použité v tomto receptu

Makrela kuchaná 900 g