Šalotku nakrájíme najemno a česnek na plátky. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme za častého míchání zesklovatět spolu s česnekem. Přisypeme suchou rýži a lehce orestujeme, aby se celá obalila olejem a zatáhla se. Přilijeme bílé víno a za stálého míchání necháme vypařit. Potom vždy zalijeme dvěma naběračkami vývaru, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Rýži je třeba velmi často míchat. Opakujeme až do stavu, kdy je rýže krémová, ale pevná na skus.
Mezitím si připravíme hráškové pyré. Vývar přivedeme k varu, přisypeme mražený hrášek Nowaco, přilijeme bílé víno a vaříme cca dvě minuty. Poté rozmixujeme. Do hotového rizota přidáme máslo, nastrouhaný sýr, mražený hrášek Nowaco a hráškové pyré. Důkladně promícháme. Na talíři ozdobíme klíčky hrášku a můžeme podávat.
Bidfood Czech Republic s.r.o.
V Růžovém údolí 553
Kralupy nad Vltavou 278 01
IČ: 28234642
DIČ: CZ28234642