Krémové hráškové rizoto

1h0min

Příprava pokrmu

Šalotku nakrájíme najemno a česnek na plátky. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme za častého míchání zesklovatět spolu s česnekem. Přisypeme suchou rýži a lehce orestujeme, aby se celá obalila olejem a zatáhla se. Přilijeme bílé víno a za stálého míchání necháme vypařit. Potom vždy zalijeme dvěma naběračkami vývaru, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Rýži je třeba velmi často míchat. Opakujeme až do stavu, kdy je rýže krémová, ale pevná na skus.

Mezitím si připravíme hráškové pyré. Vývar přivedeme k varu, přisypeme mražený hrášek Nowaco, přilijeme bílé víno a vaříme cca dvě minuty. Poté rozmixujeme. Do hotového rizota přidáme máslo, nastrouhaný sýr, mražený hrášek Nowaco a hráškové pyré. Důkladně promícháme. Na talíři ozdobíme klíčky hrášku a můžeme podávat.

suroviny

  • 6 porce, 60 minut
  • Hráškové pyré
  • 250 g Hrášek Nowaco
  • 0,5 dl bílého vína
  • 250 ml zleleninového vývaru
  • pepř
  • klíčky hrášku na ozdobení
  • Rizoto
  • 400 g rýže Arborio
  • 50 g másla
  • 40 g parmazánu
  • 60 g mraženého hrášku Nowaco
  • 3 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 šalotka
  • olivový olej

Produkty použité v tomto receptu

Hrášek 350 g