FISH & CHIPS s hráškovým dipem

kategorie:

45min

Příprava pokrmu

Hrášek osolíme opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vložíme do vhodné nádoby a rozmačkáme vidličkou. Všechny ingredience na těsto poctivě smícháme v misce. Mícháme až těsně před obalováním, aby byl efekt co nejlepší. Osušené, osolené a opepřené filé Nowaco vložíme do připraveného těsta a usmažíme v oleji rozpáleném na cca 180 stupňů. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Usmažíme hranolky Nowaco a servírujeme společně s hráškovým pyré, citronem a majonézou.

suroviny

  • 4 porce, 45 minut
  • Ryba a příloha
  • 400 g filé Nowaco
  • 500 g hranolek Nowaco
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • majonéza
  • Těsto na obalení
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g škrobu
  • 1 malá lžička zažívací sody
  • pivo podle potřeby
  • sůl
  • Dip
  • 100 g hrášku Nowaco
  • 1 citron
  • 20 g olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Produkty použité v tomto receptu

Hranolky do trouby 750 g