Grilovaná makrela se sladkokyselou červenou řepou

40min

Příprava pokrmu

Řepu a cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme česnek, pažitku, olej, med, ocet, sůl, pepř a promícháme. Necháme odležet. Makrelu opláchneme a vyfiletujeme. Potřeme máslem a osolíme. Grilujeme kůží dolů cca 4 minuty a z druhé strany cca 2 minuty. Podáváme s červenou řepou posypané pažitkou. Můžeme doplnit vařenými brambory.

suroviny

  • 4 porce, 40 minut
  • 2 balení makrely NOWACO
  • 500 g červené syrové řepy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • listy červené řepy
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • 2 lžíce rozpuště

Produkty použité v tomto receptu

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.