Losos s ragú ze zeleného hrášku, hráškových výhonků a čočky beluga

40min

Příprava pokrmu

Čočku uvaříme dle návodu. Česnek nakrájíme na tenké plátky, orestujeme na olivovém oleji, přilijeme bílé víno, vhodíme 60 g másla a osolíme. Hrášek a hráškové výhonky restujeme cca 2 minuty na zbylém másle společně s uvařenou čočkou a česnekovou emulzí. Dochutíme citronovou šťávou, kůrou, solí a pepřem. Lososa gorbušu Nowaco orestujeme cca 4–5 minut z každé strany a servírujeme společně s čočkou.

suroviny

  • 2 porce, 40 minut
  • 400 g lososa gorbuši Nowaco
  • 300 g hrášku
  • 100 g hráškových výhonků
  • 200 g uvařené čočky beluga
  • sůl, pepř
  • 80 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • kůra z půlky citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 ml bílého vína

Produkty použité v tomto receptu

Losos Gorbuša MSC 500 g