Makrela na gril s červenou řepou a fenyklem

50min

Příprava pokrmu

Cibuli nakrájíme nadrobno. Brambory opláchneme a společně s cibulí opečeme na olivovém oleji cca 5 minut. Osolíme, přidáme špenát, kari a promícháme. Vnitřek makrely lehce osolíme a vložíme petržel s koprem. Do kůže uděláme tři zářezy, osolíme, opepříme a potřeme jogurtem. Brambory se špenátem vložíme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut. Poté na brambory položíme makrelu a pečeme dalších 15 minut.

suroviny

  • 4 porce, 50 minut
  • 4 ks makrely na gril Nowaco
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce kari
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 400 g čerstvého špenátu
  • sůl
  • 800 g brambor grenaille
  • pepř
  • petržel
  • kopr

Produkty použité v tomto receptu

Makrela kuchaná 900 g