Aljašská treska svíčková se šalotkou a kadeřávkem

25min

Příprava pokrmu

Listy kadeřávku spaříme v osolené vodě cca 1-1.5 minuty a ihned vložíme do misky s ledovou vodou. V hrnci uděláme jíšku z mouky a 20 g másla. Zalijeme vývarem, přidáme zbytek másla, smetanu, tymián, dochutíme solí a pepřem. Šalotku rozpůlíme podél a restujeme na másle společně s cukrem cca 6 minut. Nakonec přidáme balzamiko, osolíme a opepříme.

Česnek nakrájíme najemno a restujeme s kadeřávkem cca 4 minuty. Aljašskou tresku Nowaco osušíme, osolíme, opepříme a restujeme na pánvi s olivovým olejem. Hotovou Aljašskou tresku Nowaco přelijeme omáčkou a servírujeme s kadeřávkem.

suroviny

  • 2 porce, 25 minut
  • 400 g Aljašské tresky svíčkové Nowaco
  • 4 šalotky
  • 100 g kadeřávku
  • 80 g másla + na pečení
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 10 g cukru
  • 10 ml balzamika
  • sůl
  • pepř
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • 10 g mouky
  • 20 ml smetany ke šlehání
  • 10 g olivového oleje

Produkty použité v tomto receptu

Treska svíčková 400 g