Filety z Aljašky v sezamové strouhance s pikantní majonézou

kategorie:

30min

Příprava pokrmu

Strouhanku smícháme se sezamem a půlkou citronové kůry. Filety osušíme, osolíme a opepříme. Obalíme v trojobale – nejdříve v mouce, pak vajíčku s mlékem, a nakonec ve strouhance. Smažíme ve větší vrstvě oleje. Ihned po usmažení rybu vyjmeme a poklademe kousky másla. Majonézu smícháme s chilli vločkami, citronovou šťávou a zbytkem citronové kůry. Servírujeme s vařenými bramborami smíchanými s pažitkou.

suroviny

  • balení Filetů z Aljašky Nowaco 400 g
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sezam
  • 1 citron + kůra z něj
  • majonéza
  • vločky chilli (pálivá paprika)
  • brambory
  • pažitka
  • máslo
  • olej na smažení

Produkty použité v tomto receptu

Filety z Aljašky 400 g