Aljašská treska s pikantní karotkou

30min

Příprava pokrmu

Filety aljašské tresky necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Smícháme česnek, sůl, nadrobno nakrájenou chilli papričku a směsí potřeme ryby. Filety rozložíme do malého pekáčku těsně vedle sebe, zalijeme olejem a necháme marinovat. Troubu předehřejeme na 180° C a ryby v ní pečeme cca 20 min. Po upečení fi lety položíme na talíř a připravíme zálivku:

Smícháme citronovou šťávu, cukr a vodku se 4 lžícemi horkého výpeku z ryby. Touto zálivkou ryby přelijeme.

Příprava pikantní karotky: V kastrolu nebo grilovací pánvi na oleji osmahneme mrkev po dobu cca 6 minut. Přidáme kmín a chilli pastu. Podlijeme, osolíme a dusíme ještě 2 minuty. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr. Servírujeme jako přílohu k aljašské tresce.

suroviny

  • 800 g Aljašské tresky Nowaco 400 g
  • Mini mrkve Nowaco
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 150 ml panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • třtinový cukr
  • 1 lžíce vodky
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky chilli pasty
  • koriandr
  • sůl

Produkty použité v tomto receptu

Mini mrkev 350 g