Zelenina s brokolicí, bulgurem, kapary a sušenými rajčaty

30min

Příprava pokrmu

Bulgur uvaříme dle návodu. Zeleninu s brokolicí Nowaco orestujeme na pánvi s jednou lžící olivového oleje. Po cca 2 minutách přidáme kapary a na kostičky nakrájená sušená rajčata.

V misce smícháme zbytek olivového oleje, šťávu z citronu a pomeranče, moučkový cukr, sůl a pepř. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky. Čerstvou brokolici spaříme v osolené vodě. Bulgur smícháme se zeleninou s brokolicí Nowaco, přidáme čerstvou brokolici, ředkvičky, přelijeme dresinkem a popřípadě dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme čerstvou bazalkou.

suroviny

  • 2 porce, 30 minut
  • 1 balení zeleniny s brokolicí Nowaco
  • 250 g bulguru
  • 2 lžíce kapar
  • 2 lžíce sušených rajčat
  • 2 ředkvičky
  • hrst čerstvé bazalky
  • 100 g čerstvé brokolice
  • 5 lžic olivového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • šťáva z půlky pomeranče
  • sůl, pepř
  • špetka moučkového cukru

Produkty použité v tomto receptu

S brokolicí 350 g